Medvirkning

Medvirkning er en grunnleggende forutsetning i et lokaldemokrati som gir befolkningen mulighet til å være med å påvirke hvordan samfunnet skal utvikles. I kommuneplanens samfunnsdel er det stort fokus på at dialog, samhandling og involvering av innbyggerne i kommunen er avgjørende for å finne de beste løsningene. På denne siden legges det ut oppsummeringer og rapporter fra medvirkning tilknyttet kommuneplanarbeidet.
Kommuneplanens arealdel
Nå kan du sende inn arealinnspill til kommuneplanens arealdel
Ørland kommune inviterer nå innbyggere, næringsdrivende og andre interesserte til å komme med arealinnspill til kommuneplanens arealdel.
Kommunen skal ha en arealplan for hele kommunen (kommuneplanens arealdel) som viser sammenhengen mellom framtidig samfunnsutvikling og arealbruk. Kommuneplanens arealdel skal angi hovedtrekkene i arealdisponeringen og rammer og betingelser for hvilke nye tiltak og ny arealbruk som kan settes i verk, samt hvilke viktige hensyn som må ivaretas ved disponeringen av arealene.
Kommuneplanens arealdel skal baseres på FNs bærekraftsmål, samt statlige og regionale føringer. Kommuneplanens arealdel skal også bygge på kommunens vedtatte mål og satsingsområder i kommuneplanens samfunnsdel, planstrategi og arealstrategi.
Arealinnspill kan gjelde forslag til konkrete arealer som bør vernes eller endres, nye/endrede hensynssoner eller innspill til nye utbyggingsområder. Du kan sende inn innspill ved å benytte følgende lenke:
Har du mer generelle innspill til arealdisponering i kommuneplanens arealdel, kan dette sendes kommunen i form av e-post eller brev (merk innspill med «arealinnspill»).
Frist for å komme med arealinnspill er 30.04.2025.
Kommuneplanens samfunnsdel
I arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel ble det gjennomført et omfattende medvirkningsarbeid. Medvirkningen bestod blant annet av digital spørreundersøkelse, gjestebud og workshoper på skoler og barnehager. Til sammen ble det mottatt innspill fra omlag 3000 personer. Alle innspill ble sortert etter tema og oppsummert i medvirkningsrapporter. Disse medvirkningsrapportene vil bli brukt videre når det skal utarbeides arealdel, kommunedelplaner og handlingsplan.
Delrapporter
Delrapportene presenterer alle innspill som ble gitt til de ulike medvirkningsaktivitetene og som danner grunnlaget for hovedrapporten. Unntaket er innspill som inneholder sensitiv informasjon.